Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Proficiat PTI-spelers!

Tussen mei en oktober konden de leden van KTC Issera zich onderling meten in de befaamde PTI-competitie. Op de jaarlijkse eindhappening op vrijdag 13 oktober kregen alle 134 deelnemers een mooie attentie.  De PTI is niet een alleen sportieve challenge, het beklemtoont ook het verbindende en familiale karakter van KTC Issera.

Extra wedstrijdprikkel in tennismoment

Binnen de  Nieuwpoortse tennis- en padelclub is de PTI een populaire wedstrijdformule waarbij gelijkwaardige spelers onderlinge wedstrijden spelen binnen een bepaalde reeks. De complete PTI-competitie telde deze jaargang maar liefst 23 reeksen, zowel enkel als dubbel.

Staat de PTI garant voor vriendschappelijke strijd op het scherp van de snee? In sommige reeksen wel. Maar dat is zeker niet de bedoeling van deze wedstrijdformule. Dankzij de PTI krijg je een extra prikkel in je tennismoment. Ervaren spelers blijven wedstrijdscherp en beginnende spelers gebruiken hun leservaring meteen in een ongedwongen wedstrijd.

Nieuwe spelers leren kennen

Daarnaast is PTI de ideale gelegenheid om je tennisnetwerk uit te breiden met minder bekende tennispartners. Zeker voor nieuwe leden is dat dankbaar.  Een PTI-match is natuurlijk  de perfecte aanleiding om gezellig na te kaarten in onze sportbar Todos Locos.

Opmerkelijke ouder-kindreeksen

De PTI introduceert ook opmerkelijke matchvormen. Voor verrassende uitslagen, geslaagde leermomentjes en veel plezier moest je bij de drie prachtige ‘ouder-kindreeksen’ zijn. Daarin namen mama’s of papa’s samen met één van de kinderen het tegen elkaar op in een dubbelreeks.

Geslaagd rapport

Uiteindelijk registreerden PTI-verantwoordelijken Didier Lybaert en Hugo Van Campfort 134 unieke spelers. Die speelden in totaal 336 matchen. Het matchrapport van de PTI 2023 is trouwens uitstekend. Dankzij de motivatie van de spelers en het vriendelijk aanmanen van de peters en meters werkten 82% van de enkelspelers hun reeksen volledig af. Traditioneel ligt dat cijfer bij de dubbelreeksen iets lager: 72 % van de teams speelden al hun wedstrijden.

Tot in 2024

Het bestuur van KTC Issera kondigt alvast een nieuwe editie aan. Die zal traditiegetrouw starten eind mei en lopen tot en met het laatste buitenspeelweekend.

Wil je meer weten over de PTI, of de uitslagen checken?

Surf dan naar www.issera.be/pti